Huti: Kad odgovorimo na napade, doći će do eskalacije sukoba kojem nitko ne zna kraj

Screenshot: Twitter

Vođa Huta Mohammed al-Bukhaiti rekao je kako će SAD i Velika Britanija "uskoro shvatiti" da su napadi na Jemen "najveća ludost u njihovoj povijesti". Rekao je da su se požalile na ranije napade.

"Amerika i Britanija pogriješile su kad su pokrenule rat protiv Jemena jer nisu imale koristi od svojih prethodnih iskustava", napisao je na X-u. "Svaki pojedinac na ovome svijetu suočen je s dva izbora - stati ili uz žrtve genocida ili uz njegove počinitelje", dodao je.

"Na bilo kakav udar protiv nas odgovorit ćemo apsolutno, bez imalo sumnje, svom snagom i odlučnošću, a regija će biti na rubu eskalacije kojoj nitko ne zna kraj", rekao je Nasreddin Amer, zamjenik tajnika za informiranje Huta.

"SAD i Britanija platit će visoku cijenu"

Zamjenik ministra vanjskih poslova Husa Hussein al-Izzi dao je izjavu za jemenski TV kanal Al-Masirah.

Rekao da će SAD i Velika Britanija "platiti visoku cijenu" za "ovu očitu agresiju".

Huti će nastaviti gađati brodove koji idu prema Izraelu unatoč udarima SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva, rekao je glasnogovornik Hutija Mohammed Abdulsalam i dodao da nema opravdanja za napad u Jemenu.

"Republika Jemen je izložena očitoj američko-britanskoj agresiji kako bi se zaštitio Izrael i zaustavile jemenske operacije podrške Gazi.

Počinili su glupost ovom izdajničkom agresijom i bili su u krivu ako su mislili da će odvratiti Jemen od podrške Palestini i Gazi.

Jemen će ostati uz Gazu.

Nema apsolutno nikakvog opravdanja za ovu agresiju na Jemen jer nije bilo prijetnje međunarodnoj plovidbi u Crvenom i Arapskom moru, ciljali smo izraelske brodove ili one koji idu prema lukama okupirane Palestine", napisao je na Twitteru.

Pročitajte više