HVAR: Plenarno zasjedanje HBK od 26. do 30. listopada

Pod predsjedanjem kardinala Josipa Bozanića od 26. do 30. listopada u Hvaru će se održati 27. jesensko plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK), javila je Ika. L

Hrvatski će biskupi zasjedanje početi u nedjelju popodne misnim slavljem u hvarskoj katedrali, a nastaviti u ponedjeljak, 27. listopada, u 9 sati, uobičajenim pozdravom predsjednika HBK kardinala Josipa Bozanića i na tome dijelu moći će biti nazočni i novinari.

Jedna od glavnih točaka bit će analiza poruka koje je papa Ivan Pavao II. izrekao u prigodi trećeg apostolskog pohoda Hrvatskoj, a razgovarat će i o nacionalnom hodočašću u Rim od 6. do 9. studenoga.

Bit će riječi i o nekim pitanjima laikata u Crkvi u Hrvatskoj, razmotrit će tijek slavlja u sklopu Srednjoeuropskoga katoličkog dana u Hrvatskoj i ostalim srednjoeuropskim zemljama, a na dnevnom redu je i izvješće Biskupske komisije za pomoć ratom stradalog stanovništva.

Biskupi će raspravljati o pitanju doprinosa Katoličke crkve procesu ulaska Hrvatske u europske integracije i provedbi Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Biskupi će se na kraju zasjedanja prigodnom porukom obratiti javnosti.

Pročitajte više