HŽ: Zbog kapitalnog remonta pruge mijenja se regulacija prometa Zagreb-Karlovac

Iz Hrvatskih željeznica priopćeno je da će zbog kapitalnog remonta pruge između zagrebačkoga stajališta Remetinec i kolodvora Zdenčina, od ponedjeljka 17. ožujka u 7 sati do četvrtka 15. svibnja u 19 sati promet na pruzi Zagreb Karlovac biti drukčije reguliran. L

Putnički prijevoz bit će potpuno prekinut od ponedjeljka 17. ožujka u 7 sati do četvrtka 15. svibnja, osim u danima Uskrsa.

U tom razdoblju putnici svih brzih vlakova na relaciji Zagreb-Split-Zagreb; na relaciji Rijeka-Zagreb-Rijeka; na relaciji Rijeka-Budimpešta-Rijeka i na relaciji Rijeka-Osijek-Rijeka bit će svakoga dana prevoženi autobusima između zagrebačkog Glavnog kolodvora i kolodvora Karlovac i obrnuto. Autobusi će putnike sa zagrebačkog Glavnoga kolodvora voziti na karlovački kolodvor, gdje će ih čekati vlakovi prema Splitu i prema Rijeci, kao i obrnuto s karlovačkog kolodvora do zagrebačkog Glavnog kolodvora, gdje će ih čekati vlakovi prema Budimpešti i Osijeku.

U tom razdoblju neće biti vagon-restorana u vlakovima prema Rijeci i prema Splitu, vagona za spavanje niti za prijevoz automobila.

U danima oko Uskrsa, i to od četvrtka 17. travnja u 19 sati do utorka 22. travnja u 7 sati, vlakovi će voziti po uobičajenom voznom redu, a tada će voziti i vagon-restorani te vagoni za spavanje i za prijevoz automobila.

Organizacija lokalnoga željezničkoga prijevoza ovisit će o tome kojom će dinamikom napredovati radovi.

U početnom razdoblju putnici lokalnih vlakova od Zagreba prema Rijeci bit će svakoga dana od 17. ožujka do 28. ožujka prevoženi autobusima između zagrebačkog Glavnog kolodvora i kolodvora Hrvatski Leskovac, a stajalište Remetinec bit će zatvoreno. Putnici, korisnici stajališta Remetinec, morat će se u prvoj fazi remonta koristiti nekim drugim oblikom prijevoza.

Kada se radovi na remontu pomaknu dalje od Hrvatskog Leskovca, tj. od 29. ožujka do 15. svibnja, putnici će svakoga dana vlakom biti prevoženi od zagrebačkog Glavnog kolodvora do Hrvatskog Leskovca. Ondje će presjedati na autobuse koji će ih prevoziti do Zdenčine gdje će putovanje opet moći nastaviti vlakom i obrnuto. U toj drugoj fazi remonta bit će zatvoreno stajalište Mavračići, a putnici korisnici toga stajališta morat će pronaći neki drugi oblik prijevoza.

Teretni će prijevoz teći u povremenim ciklusima od po 24 sata.

Pročitajte više