HŽ-u za put od 267 kilometara trebaju 22 sata i 43 minute

Foto/screenshot: Pixsell/Patrik Macek/Hrvatske željeznice

DRUŠTVENIM mrežama nedavno se proširio screenshot sa službenih stranica Hrvatskih željeznica koji prikazuje koliko HŽ-u treba da prebaci putnika od Glavnog kolodvora u Zagrebu do Pule.

Udaljenost od Glavnog kolodvora u Zagrebu do Pule, prema podacima s Google Mapsa, iznosi 267 kilometara.

S obzirom na to da HŽ nema izravnih vlakova na relaciji Zagreb-Pula, na službenim stranicama HŽ Putničkog prijevoza nudi se više opcije putovanja uz tri te jedna opcija uz dva presjedanja.

Najkraća vožnja HŽ-om od Zagreba do Pule traje nešto manje od 9 sati 

Poželite li danas Hrvatskim željeznicama doći iz Zagreba do Pule, vozit ćete se najmanje 8 sati i 48 minuta. Taj vlak, prema rasporedu, kreće u 13 sati u 12 minuta te će u Pulu, nakon dva presjedanja, stići u 22:00. Cijena za jednog putnika u jednom smjeru iznosi 73 kune i 10 lipa.

Najdulja vožnja traje nevjerojatna 22 sata i 43 minute

No odlučite li krenuti oko sat vremena kasnije, odnosno u 14:22, u Pulu ćete stići tek sutra nakon 22 sata i 43 minute vožnje i tri presjedanja. 

Duljina putovanja u drugim terminima nije znatno bolja. Samo dvije opcije nude duljinu putovanja kraću od 9 sati, a tu su i opcije putovanja koja traju 12 sati i 15 minuta, 19 sati i 45 minuta, 18 sati i 33 minute te 15 sati i 19 minuta.

Pročitajte više