I Akademija dramske umjetnosti izjasnila se protiv Bandićevog doktorata

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

I AKADEMIJA dramske umjetnosti na jutrošnjoj se sjednici Akademskog vijeća izjasnila protiv dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

ADU je time postala sedma sastavnica Sveučilišta u Zagrebu koja se protivi ovom počasnom doktoratu. 31 član Vijeća bio je za odluku o zahtjevu za obustavljanje postupka dodjele počasnog doktorata, dva su člana bila suzdržana, dok se odluci nitko nije usprotivio, javlja Srednja.hr.

Svojom današnjom odlukom Akademija dramske umjetnosti postala je sedma sastavnica Sveučilišta u Zagrebu koja se usprotivila inicijativi dodjele ovog počasnog doktorata koju je pokrenuo dekan Muzičke akademije Dalibor Cikojević. Prije ADU, na svojim sjednicama fakultetskih vijeća to su već učinili Filozofski, Prirodoslovno-matematički, Arhitektonski, Pravni, Fakultet političkih znanosti te Muzička akademija.

Dodjeli počasnog doktorata Bandiću protive se i Studentski zbor Muzičke akademije te Studentski zbor Filozofskog fakulteta, koji je jučer pozvao Skupštinu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu da se također očituje o inicijativi dodjele ovog počasnog doktorata.

Pročitajte više