Nakon što se Haley povukla, i Biden i Trump pozvali njezine glasače da ih podrupru

Foto: EPA

Američki predsjednik Joe Biden i njegov republikanski prethodnik Donald Trump, gotovo sigurni kandidati za predsjedničke izbore u studenom, pozvali su birače Nikki Haley da ih podrže.

Biden je pozvao Haleyjine birače da ga podrže na izborima u studenom nakon što se ona u srijedu povukla iz utrke za republikansku predsjedničku nominaciju.

Ona je bila posljednja Trumpova protukandidatkinja za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke, a povukla se nakon poraza na predizborima na superutorak.

Biden: Trump je jasno dao do znanja da ne želi pristaše Haley. Za njih ima mjesta u mojoj kampanji

Biden je rekao da je Haley, bivša guvernerka Južne Karoline, bila spremna govoriti istinu o Trumpu, uključujući o "kaosu koji ga uvijek prati" i "njegovoj nesposobnosti da razlikuje dobro od lošeg".

"Donald Trump jasno je dao do znanja da ne želi pristaše Nikki Haley. Ja želim biti jasan: Za njih ima mjesta u mojoj kampanji", rekao je Biden, pozdravivši što je ona imala "hrabrosti" suprotstaviti se Trumpu.

Trump: Želio bih pozvati sve Haleyjine pristaše da se pridruže najvećem pokretu u povijesti naše zemlje

No Trump je također pozvao Haleyjine birače da ga podrže.

"Želio bih pozvati sve Haleyjine pristaše da se pridruže najvećem pokretu u povijesti naše zemlje", objavio je Trump na mreži Truth Social.

Pročitajte više