I dalje pretoplo za veljaču, ali bit će više oblaka

Foto: Neva Žganec/Pixsell

U većem dijelu Hrvatske danas će biti djelomice sunčano, s oblačnijim vremenom na istoku. Poslijepodne se očekuje postupan porast naoblake s zapada.

Uz više oblaka, na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice će biti malo kiše, osobito u prvom dijelu dana. Ujutro na kopnu će mjestimice biti magle.

Vjetar će biti slab do umjeren, jugozapadni i jugoistočni, na Jadranu jugo koje će navečer jačati. Najviša dnevna temperatura kretat će se većinom između 12 i 17 °C, piše DHMZ.

Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Promjenjivo oblačno te većinom suho, sredinom dana sunčanije. Ujutro mjestimice može biti magle. Vjetar slab, samo ponegdje i umjeren jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 7, najviša dnevna od 16 do 18 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano, ujutro lokalno moguća kratkotrajna magla. Poslijepodne sa zapada postupan porast naoblake. Vjetar slab, uglavnom na sjeveru i umjeren jugozapadni i južni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 0 do 4, najviša dnevna između 14 i 16 °C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano, u drugom dijelu dana postupno naoblačenje. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 2, najviša dnevna od 10 do 14 °C.

Istra

Djelomično ili pretežno sunčano, a poslijepodne povećanje naoblake i krajem dana ponegdje je moguća kiša. Puhat će slabo do umjereno jugo i istočnjak, a navečer će jugo mjestimice biti pojačano. More malo, u drugom dijelu dana do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka u bit će od 4 do 6 °C, u unutrašnjosti Istre od 1 do 3 °C, najviša dnevna od 13 do 15 °C.

Sjeverni Jadran

Jutro prevladavajuće sunčano, potom postupan porast naoblake, a na samom kraju dana uz zapadnu obalu Istre može pasti malo kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo, navečer u jačanju, a uz obalu ujutro ponegdje bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 9, u unutrašnjosti oko 2, a najviša dnevna od 12 do 16 °C.

Dalmacija

Promjenjivo oblačno, uglavnom prijepodne mjestimice malo kiše ili poneki pljusak, osobito u unutrašnjosti. Sunčanije na otocima i na krajnjem jugu. Puhat će slabo do umjereno jugo, navečer u jačanju na jako, no ponegdje prolazno i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 u unutrašnjosti do 11 na obali i otocima. Najviša dnevna između 14 i 16 °C.

Sutra kiša mjestimice

Promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno, dulja sunčana razdoblja uglavnom na istoku i jugu zemlje. Mjestimična kiša češća na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u drugom dijelu dana lokalno i olujno. Najniža temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna većinom između 13 i 18 °C.

Pročitajte više