I dalje šute: Jarcu i Markoviću potvrđena optužnica za pljačku profesora Goića

Foto: Google Street View

OPTUŽNO vijeće splitskog Županijskog suda pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića potvrdilo je optužnicu za pljačku Ranka Goića, profesora splitskog FESB-a.

Henrik Jarc i Galen Marković terete se da su pred kućom na Žnjanu sačekali Goića u noćnim satima 11. prosinca prošle godine. U optužnici se navodi da je Marković pazio da netko ne naiđe, dok je Jarc sa nepoznatom osobom zaprijetio profesoru da će ga ubiti.

Udarali su ga i prijetili pištoljima, natjerali da leži na podu. Goić im je predao 48 tisuća kuna, a oni su mu zaprijetili da će ga ubiti ako im ne donese još 80 tisuća eura u šeširu idući dan.

Optuženici ostali bez teksta

Na primopredaji policajci su iznenadili Omišanina Tonija Kadrića, koji je nepravomoćno osuđen na godinu i pet mjeseci zatvora zbog pomaganja u pokušaju iznude. Marković i Jarc uhićeni su mjesec dana nakon pljačke, i to nakon što se otkrilo da je Goić netom prije pljačke ostao i bez 150 tisuća eura.

Tijekom istrage nestanka tog novca ispitana je svjedokinja koja je čistila kuću i koja je Jarca "otkucala" kao počinitelja. Markovića su, pak, "pokupili" temeljem pregleda baznih stanica na koje se spajao mobitelom na dan pljačke, a i po kontaktima sa Kadrićem.

Nakon uhićenja završili su u pritvoru, a do danas nisu progovorili, već se brane šutnjom.

 

Pročitajte više