I djeca na meti zagrebačkih razbojnika

U POSLJEDNJA četiri dana, žrtve bezobzirnih razbojnika u Zagrebu bila su i dvojica dječaka u dobi od 11 i 13 godina od kojih su nepoznati počinitelji, u jednom slučaju čak i uz prijetnju nožem, uzeli ukupno deset kuna.

U užem središtu grada jučer poslijepodne oko 18,40 sati u Klaićevoj ulici nepoznati je razbojnik na cesti prišao 11-godišnjem dječaku s nožem u ruci i zatražio dvije kune. Uplašeni dječak mu je dao dvije kune, no razbojniku to nije bilo dovoljno, pa je prijeteći nožem zatražio još dvije kune. Kada mu je dječak ponovno dao novac, razbojnik je pobjegao.

Žrtva razbojstva prije četiri dana bio je i 13-godišnjak kojega je oko 19 sati u Donjim Sveticama za šest kuna opljačkao nepoznati razbojnik. Dječak je ispred ulaza u stambenu zgradu čekao prijatelja kada mu je prišao razbojnik i uz, kako kažu u policiji, verbalnu prijetnju zatražio novac. Dječak je rekao da nema novca, pa ga je razbojnik natjerao da skakuće na mjestu. Iz džepa dječaka tada se čuo zveket kovanica koje je na kraju morao predati razbojniku. S "plijenom" od čak šest kuna nepoznati razbojnik pobjegao je u nepoznato.

Pročitajte više