I DORH se oglasio o glavnom državnom odvjetniku masonu

Foto: Index/FaH

GLAVNI državni odvjetnik je mason, a sada se o tome oglasio i DORH.

Iz Državnog odvjetništva su poručili da članstvo u toj udruzi ne stavlja Jelenića ni osobno ni kao glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske "ni u nikakav veći ili drugačiji potencijalni sukob interesa negoli, na primjer, kazneni postupci u kojima su okrivljenici ili žrtve državni odvjetnici kao članovi organizacije kojoj je na čelu’".

Uz to, DORH je napomenuo da se Jelenić u dosadašnjem radu, do spomenutog predmeta pokušaja iznude, nije ni osobno ni kao glavni državni odvjetnik susretao s članovima udruge kao okrivljenicima ili žrtvama, ‘"pri čemu je i tom predmetu, u mjeri u kojoj je bio upoznat i informiran, pristupio kao svakom drugom kaznenom predmetu’".

Podsjetimo, prošlog su tjedna uhićeni čelni ljudi ekstremističkog portala Dnevno i tjednika 7Dnevno zbog ucjene poduzetnika i oftalmologa Nikice Gabrića kojem su navodno prijetili objavom priče o tome da je mason i objavom fotografija koje to dokazuju. Priču su na kraju i objavili, kako sumnja DORH, jer im Gabrić nije želio platiti. 

Nacional je danas objavio da je glavni državni odvjetnik mason, što je on u priopćenju poslanom medijima danas popodne i potvrdio. Prema pisanju Nacionala, jedan od osumnjičenih ucjenjivača, inače novinar 7Dnevno Vuk Radić, kao mason je prisustvovao Jelenićevoj inicijaciji čime bi mogao i njega ucjenjivati da će ga javno prokazati. Glavni državni odvjetnik je potvrdio da je slobodni zidar od ožujka 2018. godine.

 

Pročitajte više