I HSLS ima Buljubašića: Bivši saborski zastupnik "uhljebljen" u HPB-u?

JADRANKO MIJALIĆ, bivši saborski zastupnik HSLS-a, zaposlen je u Hrvatskoj poštanskoj banci. Ima plaću od 30 tisuća kuna, službeni automobil i karticu. No, na poslu se gotovo uopće ne pojavljuje, a opis njegovog radnog mjesta navodno nije jasan niti nekim članovima Uprave HPB-a!

Mijalić, prema pisanju Jutarnjeg lista, U HPB-u radi kao pomoćnik direktora za financije, a to radno mjesto prije njegovog dolaska u firmu uopće nije postojalo; osnovano je prije godinu i pol. Da se radi o novom "slučaju Buljubašić" u banci su navodno prepoznali još ovog ljeta kad je stigla nova Uprava, ali oni su navodno upozoreni da je Mijalić na tu poziciju smješten "po zaslugama" i slučaj je zataškan.

Mijaliću je u međuvremenu ponuđen novi ugovor, s manjom plaćom, s obzirom da je Uprava na čelu s bivšim viceguvernerom HNB-a Čedom Maletićem navodno odlučila poslovanje banke dovesti u red, ali on ga još nije pristao potpisati. Sam Mijalić kaže kako na posao dolazi redovito, a ovih dana iz ureda izbija jer je uzeo godišnji zbog priprema za izborni sabor HSLS-a.

Pročitajte više