I Mikšić traži Hloverkinu smjenu

NEZAVISNI predsjednički kandidat Boris Mikšić otvorenim je pismom podržao inicijativu novinara HTV-a za smjenu Hloverke Novak Srzić.

Mikšić podsjeća da je neslaganje s njezinim pristupom praćenja izborne kampanje predsjedničkih kandidata izložio 18. studenog Programskom vijeću HRT-a jer je "Hloverka Novak Srzić bila predvidjela podijeliti predsjedničke kandidate u dvije skupine što je protivno pravilima  o jednakopravnom tretiranju svih predsjedničkih kandidata".

Kako piše Mikšić, u međuvremenu se od spomenute podjele kandidata na dva tabora odustalo, ali "zbog favoriziranja jednog dijela kandidata u pretkampanji, smatram da Hloverka Novak Srzić ne može objektivno i nepristrano u interesu javnosti voditi informativni program HRT-a u ovoj izbornoj kampanji".

Stoga Mikšić podržava zahtjeve novinara HTV-a za njezinom smjenom. Mikšić je u pismu također podržao novinare Večernjeg lista koji su "ustali u obranu četvorice novinara koji su pred otkazom jer je to još jedan dokaz ugrožavanja slobode medija u našoj zemlji, što se svake godine po ocjeni međunarodnih tijela očituje padom Hrvatske na ljestvici slobode medija u svijetu".

Pročitajte više