I Miroslav Rupčić pregovara s tužiteljstvom BiH

BIVŠI direktor "Hercegovina osiguranja" iz Mostara Miroslav Rupčić pregovara s Tužiteljstvom Bosne i Hercegovine o priznanju krivnje u slučaju "Hercegovačka banka", tvrde u petak bosanskohercegovački mediji.

Rupčićev odvjetnik Marko Martinović potvrdio je za sarajevski "Dnevni avaz" kako se vode "intenzivni pregovori" s kanadskim tužiteljem Johnom McNairom koji zastupa tužbu protiv Ante Jelavića i još pet bivših hrvatskih dužnosnika optuženih za pronevjere novca kojega je Hrvatska slala kao pomoć Hrvatima u BiH.

"Mogu kazati da vodimo široku raspravu u vezi sa sporazumom između Rupčića i Tužiteljstva BiH. O detaljima ne mogu govoriti no izvjesno je kako će ishod biti poznat do 14. listopada", kazao je Martinović.

Tjednik "Slobodna Bosna" navodi kako bi Rupčić, koji je trećeoptuženi u slučaju "Hercegovačka banka", u slučaju nagodbe s tužiteljem mogao dobiti pet i pol godina zatvora.

Bivši ministar obrane Federacije BiH Miroslav Prce, koji je prošlog tjedna postigao dogovor s tužiteljstvom prihvativši optužbe za nesavjesno poslovanje i zloupotrebu položaja, osuđen je na pet godina zatvora.

(Hina) xrm ybr

Pročitajte više