I treći skandal: Iz Josipovićeva ureda izletio savjetnik Mlinarić

POČETAK mandata novog hrvatskog predsjednika obilježen je skandalom s još jednim savjetnikom, odnosno već bivšim savjetnikom Ive Josipovića.

Samo nekoliko sati nakon što je treći hrvatski predsjednik Ivo Josipović predstavio svoje uvažene savjetnike pred novinarima, jednog od njih morao je eliminirati iz svoga tima. Radi se o savjetniku za selo i poljoprivredu Mati Mlinariću.

> Video - Josipović konačno otkrio suradnike: Mudrinić i Tedeschi u gospodarstvu

> Josipović i sedam poučaka: Tko kaže da je novi predsjednik dosadan?

"Unatoč prijedlogu udruga seljaka, Mato Mlinarić neće biti imenovan povjerenikom za selo i poljoprivredu u novom Uredu predsjednika Republike Hrvatske jer nije dostavio cjelovitu informaciju, odnosno bitne dijelove iz svoje biografije", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Glasnovornica Ureda predsjednika Ive Josipovića pojasnila je za Index što to znači da je Mlinarić izostavio bitne dijelove svoje biografije. "Otkrilo se kako je gospodin Mato Mlinarić imao pravomoćnu presudu", kazala je kratko za Index Šilović Karić.

Index doznaje da je Mlinarić ostao bez savjetničkog posla zbog presude u kojoj je utvrđeno da nije imao dovoljne prinose na zemljištu koje je obrađivao. U presudi stoji kako Mlinarić mora vratiti poticaje, što on sada i čini.

Mato Mlinarić: Sve ću reći sutra na konferenciji za novinare

Mato Mlinarić nije želio komentirati svoju smjenu s mjesta predsjedničkog savjetnika za poljoprivredu. Tvrdi kako će o svemu javnost obavijestiti na sutrašnjoj konferenciji za novinare koju će održati u Virovitici. "Sada vam ništa ne želim komentirati, sve ću reći sutra", bio je kratak komentar Mate Mlinarića.

Predsjednik Josipović se jučer odrekao Marka Rakara koji je trebao zauzeti mjesto tajnika predstojnika Ureda predsjednika, a s Josipovićem je bio tijekom cijele kampanje. Rakar nije mogao doći na to mjesto zato što je njegova propala tvrtka Prius državi ostala dužna gotovo pola milijuna kuna.

Zašto Josipović nije zamolio Sašu Perkovića da mu pomogne u provjeri savjetnika kao što mu je pomogao u borbi protiv paraobavještajnog podzemlja?

Pročitajte više