I u Osijeku proslavljen Dan policije

U OSIJEKU je danas proslavljen Dan policije, 29. rujna, a na svečanosti je, osim mnogih civilnih dužnosnika i čelnika osječkobaranjske Policijske uprave, bio nazočan i ministar unutarnjih poslova Šime Lučin sa suradnicima.

Predstavljena je oprema i sredstva kojima se svakodnevno služe hrvatski policajci i pripadnici specijalne policijske postrojbe osječko-baranjske Policijske uprave, a izvedene su i vježbe helikopterskog desanta, te su prikazane borilačke vještine i uvježbavanje službenih pasa.

Načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Vlado Tuličić ocijenio je ovogodišnje stanje reda i mira u toj županiji povoljnim, što, dodao je, pokazuje i činjenica da nije bilo potrebe za akcijama specijalne i interventne policije.

Budući da se ovogodišnja proslava održava pod geslom "Policija i građanstvo", ministar Lučin je rekao kako je prigodom ovogodišnje proslave Dana policije i blagdana Sv. Mihovila namjera bila upozoriti na potrebu razvijanja još većeg povjerenja i suradnje građana i policije, te kako je dobar odaziv građana u nekoliko hrvatskih gradova na obilježavanjima Dana policije pokazatelj da su građani zainteresirani za ono što policija radi i kako to radi.

Dodao je kako je cilj da buduća policija ne bude mnogobrojna, ali bi trebala biti moderna, kadrovski osposobljena i tehnički opremljena, te spremna hrvatskim građanima osigurati život i imovinu.

Ocijenio je da je pilot-projekt "Policija u zajednici" u protekla tri mjeseca dao izvrsne rezultate te da će se u listopadu uvesti kontakt-policajci u mnogim hrvatskim gradovima.

Pročitajte više