I u popodnevnim satima kilometarske kolone na hrvatskim cestama

PREMA izvješću Hrvatskog autokluba (HAK) od 18.09 sati, prometne gužve i kilometarske kolone na hrvatskim su cestama i u poslijepodnevnim satima.

Na autocesti A1, Zagreb-Split, promet je gust. Kolona vozila u smjeru unutrašnjosti pred tunelom Sveti Rok duga je oko 6,5 km a u smjeru mora oko 5 km. Pred Malom Kapelom kolona vozila u smjeru unutrašnjosti duga je oko 1 km, u smjeru mora nema kolone.

Na naplati Lučko otvoreno je 12 izlaza i 3 ulaza, a na naplatu se čeka u koloni dugoj oko 7 km, priopćio je HAK.

Gust promet je i duž Jadranske obale, osobito na prilaznim cestama turističkih mjesta i gradova.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kolona vozila kod naplate Trakošćan duga je oko 6 km u smjeru Maclja.

U gotovo svim trajektnim pristaništima i lukama promet je pojačan, a posebice u trajektnim pristaništima Prizna i Žigljen. 

Gužve i na graničnim prijelazima

Na graničnim prijelazima Bregana i Kaštel pojačan je promet osobnih vozila u oba smjera, na Pasjaku na ulasku, a na Maclju i Bajakovu na izlasku iz zemlje.

Do 1. listopada do 6 sati za sav promet zatvoren je međunarodni granični prijelaz, Hrvatska Dubica - Bosanska Dubica. Alternativni prijelazi su Jasenovac - Gradina i Hrvatska Kostajnica - Bosanska Kostajnica.

Posebna regulacija prometa zbog Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Zbog državnog blagdana, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona važi sutra, u nedjelju, od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Na autocesti A1 Zagreb-Split između čvorova Ogulin i Brinje, te Sveti Rok i Maslenica zabrana je sutra, u nedjelju, od 8 do 20 sati. Na D1 Ličkoj magistrali nema zabrane.

Sutra 5. kolovoza u vremenu od 7 do 10,45 sati za sav promet bit će zatvorena dionica ceste D33, na predjelu kroz grad Knin, ispred crkve Sv. Ante zbog obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti i obljetnice vojno redarstvene akcije "Oluja". Obilazak je D33 - Cesarićeva obala - Franjevački trg - Grabovčeva ulica - D33 ili D33 - Cesarićeva obala - Pavlinovićeva ulica (autobusni kolodvor) - D33.

Također privremeno zatvaranje državne ceste D33 ispred Trga Ante Starčevića bit će i u večernjim satima od 20,30 do 24 sata. Obilazak u to vrijeme je D33 - Jelenina ulica - Krešimirova - D33 i obratno.

I.M.
Foto: HAK

Pročitajte više