I u Puli peticija protiv rata u Iraku

RIJEČKA Stranka nove alternative danas je na pulskoj tržnici organizirala potpisivanje peticije protiv američke najave rata u Iraku, nakon što je više od tri tisuće Riječana u tri dana poduprlo tu mirotvornu inicijativu.

Obrativši se novinarima, predsjednik te stranke osnovane u Rijeci 2001. Aljoša Babić naglasio je kako je to jedina politička stranka u Hrvatskoj koja je pokrenula takvu inicijativu. Najavio je ´veliko finale´ 14. veljače u Zagrebu kad će se okupiti ostale udruge i pokretači inicijative i osuditi najavljeni rat u Iraku.

Babić je nadalje istaknuo kako su peticiju poslali Predsjedniku države, ministru vanjskih poslova i američkom veleposlanstvu u Hrvatskoj, smatrajući kako Hrvatska, koja je bila žrtva ratne agresije, napokon treba izići iz stanja autizma, principijelno se očitovati i odrediti protiv rata.

Pri tomu se pozvao na, kako je rekao, 65 postotno anketno očitovanje hrvatskih i na više od 50 posto američkih građana koji se protive mogućem ratu u Iraku.

Babić je najavio da će uskoro biti osnvani ogranci Stranke nove alternative u Istri, Dalmaciji i Zagrebu, držeći kako ta mlada stranka s više od 300 uglavnom mladih članova može bitno pridonijeti hrvatskom napretku, bez skretanja države lijevo ili desno.

Pročitajte više