ICTY vodi Istrage protiv Blagoja Adžića, Milana Babića i Gorana Hadžića

MINISTAR vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović izjavio je u nedjelju za Radio B92 da ga je glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte na sastanku prije šest mjeseci obavijestila da Međunarodni kazneni sud u Den Haagu vodi istrage protiv bivšeg načelnika Generalštaba JNA Blagoja Adžića i nekadašnjih lidera Srba u Hrvatskoj Milana Babića i Gorana Hadžića.

"Četiri optužnice su već objavljene, a koliko znam, u tijeku su još tri istrage protiv građana Srbije i Crne Gore", kazao je Svilanović dodajući da se "nada da su to i posljednje istrage protiv Srba koji su obavljali visoke političke funkcije u vrijeme ratova u bivšoj Jugoslaviji".

Ministar Svilanović je dodao i da "vlasti u Beogradu ispituju mogućnosti da se optuženim vojnim i policijskim generalima sudi pred domaćim sudovima".

Sjednica Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom, na kojoj će se odlučiti o sudbini optuženih generala, bit će održana ovog tjedna, najavio je prije nekoliko dana ministar Svilanović, koji je ujedno i predsjednik Savjeta.

Pročitajte više