Idete na put? Ne krećite bez zimske opreme

Ilustracija: PIXSELL

KOLNICI su mjestimice mokri ili vlažni i skliski te je zbog niskih temperatura moguća poledica, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba te vozačima savjetuju da prilagode način vožnje uvjetima na cestama, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Evo kakva je situacija jutros na cestama:

Ponegdje ima magle, a zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle na državnim cestama Vaganac - Udbina - Ondić i Ličko Petrovo Selo - granični prijelaz Ličko Petrovo Selo.

Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su sljedeće ceste - državna cesta kroz centar Petrinje, županijska cesta Tišina - Palanjek te lokalna cesta u mjestu Rausovac kao i Vrgorac - Orah te Veliki Prolog - Draževitići.

Zbog snijega i leda za sav promet zatvorene su državna cesta Sveti Rok - Mali Alan te županijska cesta Sušanj - Štirovača, a ograničenja su zbog zimskih uvjeta na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru i Lici.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Vis - Split, Ubli - Vela Luka - Hvar - Split, Korčula - Hvar - Split s polaskom u 6 sati.

Pročitajte više