Ilegalni ruski imigrant zadnje dvije godine bio batler engleskoj kraljici

IGOR GOLOVANOV, ilegalni imigrant iz Rusije, čitave dvije godine je kao batler radio u Buckinghamskoj palači, pa je tamo kraljici Elizabeti i njezinom sinu princu Charlesu služio čaj i obroke, piše britanski The Sun.

Iako nije imao dozvolu za boravak u Velikoj Britaniji, a kamoli dozvolu za rad, 32-godišnji Golovanov se ipak uspješno približio britanskoj kraljevskoj obitelji, a od njih je dobio na korištenje stan u istoj palači, nerijetko se vozio pozlaćenim kraljevskim kočijama, a prisustvovao je i susretima plave krvi sa svjetskim političkim liderima.

"Na intervjuu za posao nisu fotokopirali niti jedan moj dokument i nisu provjeravali moj status, iako sam im rekao da nemam potrebnu dozvolu za rad", ispričao je Golovanov dodajući kako je upravo takav stav njegovih poslodavaca njega natjerao na zaključak da mu dozvole nisu ni potrebne.

Britanska kraljevska obitelj nije nimalo sumnjala da njihov zaposlenik nema riješen imigrantski status, dok ih sam Golovanov nije obavijestio o tome. Odmah potom je uslijedio otkaz.

Volim ovu zemlju i nadam se da će mi netko od nadležnih pomoći da ostanem

Golovanov smatra da su mu "plavi" poslodavci trebali pomoći oko radne dozvole. Da je kojim slučajem kraljica pomogla, Golovanovu ne prijetio progon iz zemlje. "Oni su prekršili zakon time što su me zaposlili", naveo je Golovanov nastavljajući kako ga bivši poslodavci često telefonski kontaktiraju govoreći mu da bi bilo lijepo da što prije napusti zemlju.

Zanimljivo je da Golovanov u Velikoj Britaniji boravi od 2000. godine, kada je došao sa studentskom vizom. Tada se krenuo na poslijediplomski studij ugostiteljstva.
"Volim ovu zemlju zbog njene kulture, hrane, ljudi i njihovog smisla za humor. Nadam se da će mi netko od nadležnih pomoći da ostanem", poručio je Golovanov.

Ig.M.
Foto: The Sun

Pročitajte više