Ima 20 godina i ponavljač je najtežih prekršaja u prometu. Poslali su ga u zatvor

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dvadesetogodišnjak koji je višestruki prekršitelj prometnih propisa na Općinskom je prekršajnom sudu u Splitu kažnjen s 15 dana zatvora zbog novih prekršaja, doznaje se u policiji.

Njega su za volanom uhitili policijski službenici Policijske postaje Sinj u srijedu oko 23:20 na cesti u mjestu Kraj u općini Dicmo.

Utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom bez registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, potom da vozilo nije bilo registrirano, te policijskim službenicima nije predočio policu osiguranja, odnosno drugi dokaz o sklopljenom ugovoru o osiguranju vozila.

Policija tvrdi da se vozač odbio podvrgnuti testiranju na droge te su utvrdili da je počinio prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

S obzirom na to da je 20-godišnjak u posljednje dvije godine tri puta prijavljivan za prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, u optužnom prijedlogu predloženo je sudu da mu se odredi zadržavanje te izreknu kazna zatvora i zaštitna mjera.

Danas je uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Splitu, gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana, kazali su u policiji.

Pročitajte više