Ima nade u povratak otete djevojčice Madeleine McCann

PORASLE su nade u siguran povratak otete britanske djevojčice Madeleine McCann, nakon što je djevojčica koja odgovara opisu nestale Madeleine, viđena u četvrtak u Belgiji u društvu jednog para.

Prije nego je njen identitet mogao biti potvrđen, a sumnjivi par zaustavljen, muškarac i žena su "zgrabili" djevojčicu i u žurbi otišli iz restorana u kojem su večerali.

Dvoje ljudi koje su očevici opisali kao "sumnjive", slavili su rođendan u jednom restoranu u gradu pored belgijske granice, Tongerenu. Policija je ovaj izvještaj shvatila ozbiljno, te je napravila foto-robot muškarca, za kojeg se vjeruje da je Belgijanac, star oko 40 godina. Žena u njegovoj pratnji je Britanka.

Sa šalice iz koje je dotična djevojčica pila, odmah je uzet uzorak radi DNK testa. Javnost je obaviještena da je automobil u kojem su dotični napustili mjesto događaja, crni Volvo sa belgijskim tablicama koje počinju sa VUV. Postoje informacije da je auto viđen u Nizozemskoj.

Žena koja je prepoznala djevojčicu u restoranu je dječja psihijatrica, a policiji je potvrdila kako je uvjerena da je djevojčica baš Madeleine. Par s kojim je za stolom sjedila djevojčica, svjedokinja je opisala kao vrlo nervozne ljude, koji su se neprestano ogledavali i čudno ponašali. Brzo je otišla telefonirati policiji, a kad se vratila, sumnjivaca i djevojčice više nije bilo u restoranu.

O razvoju događaja i novim saznanjima stalno se obavještava Madeleinine roditelje, Gerryja i Kate McCann.

Ovo je drugi slučaj u posljednjih par mjeseci da je djevojčica viđena na području Belgije. Prvi put, djevojčicu su vidjeli u katedrali u Liegeu, prvog lipnja ove godine.

Policija ozbiljno istražuje i ovu dojavu, budući da je žena, koja je djevojčicu uočila u katedrali, navodno nazvala djevojčicu njenim imenom, našto se ona okrenula. Belgija je u posljednje vrijeme zemlja s najvećim porastom zlostavljanja djece.

Podsjetimo, britanska djevojčica Madeleine McCann, nestala je iz hotelske sobe u Portugalu, 3. svibnja ove godine. Taj slučaj tada je  povezan sa slučajem dvije belgijske djevojčice čija su ubojstva prošle godine potresla svijet.

Ma.N.

Foto: AFP

Pročitajte više