INA: Pomoći ćemo stabilizaciji cijena u okviru svojih mogućnosti

UPRAVA hrvatske naftne kompanije Ine na današnjoj je sjednici zaključila "da će u okviru svojih mogućnosti pomoći stabilizaciji cijena naftnih derivata".

"Budući da će cijene sirove nafte i naftnih derivata zadržati visoku razinu, politika Ine će ostati kao i u prethodnom razdoblju, odnosno pratit će razvoj potražnje na domaćem tržištu, te samo umjereno korigirati cijene kako se ne bi narušila njihova ravnoteža", navodi se u priopćenju sa sjednice Uprave.

Pritom se ne precizira što bi to konkretno značilo.
U priopćenju se navodi da je Uprava Ine na današnjoj sjednici razmatrala trenutačnu situaciju i moguće posljedice velikog povećanja cijena sirove nafte i naftnih derivata.

"Uprava Ine razumije zabrinutost Vlade RH glede visokih cijena nafte na svjetskom tržištu, te je kao i Vlada zainteresirana za stabilnost domaćeg tržišta", ističe se u priopćenju.

Naime, premijer Ivo Sanader i Vlada jučer su od Uprave Ine zatražili da na rast cijena naftnih derivata reagira smanjenjem svoje marže.

Država će pozorno pratiti rast cijena nafte i izravno intervenirati ako cijena benzina dosegne kritičnu razinu od 8 kuna, kazao je jučer Sanader.

Pročitajte više