Ina se proslavi 1. maja pridružuje prigodnom čestitkom: Skupljim plinom

ZA SVE one koji će se pridružiti sutrašnjoj proslavi praznika rada, Ina ima čestitku, skuplji autoplin, počevši sa sutrašnjim danom.

Neslužbeno se doznaje kako će cijena plina porasti za 8,6 posto, odnosno s 3,35 kuna po litri, na 3,64 kune po litri. Zašto baš sutra? Zato jer je prvi obračun prema Pravilniku o utvrđivanju cijena ukapljenog naftnog plina izvršen upravo danas, a stupa na snagu s prvim danom idućeg mjeseca, koji je eto, još k tome i praznik.

Navedeni pravilnik nedavno je donijelo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, a kako je jučer objavljen u Narodnim novinama, s jučerašnjim danom počela je i njegova primjena. Novi obračuni cijene plina po tom Pravilniku, izračunavat će se svakog zadnjeg dana u mjesecu te provoditi s prvim danom idućeg mjeseca.

Cijena autoplina posljednji put se mijenjala još 20. veljače 2007. godine, kad mu je cijena bila 3,05 kuna. Osim autoplina, poskupjet će i plin u bocama, za 4,3 posto kod boca od 7,5 kilograma te 11,5 posto za boce od deset kilograma. Prema tome, boca od 7,5 kilograma koštat će 55 kuna, što je za 9 kuna više od prethodne cijene, a cijena boce od 10 kilograma skočit će sa 70 na 73 kune.

K.S.
Foto: Ina

Pročitajte više