INCIDENT U MITROVICI: UBIJENA JEDNA UN-OVA POLICAJKA, RANJENO 6

Jedna je američka pripadnica policije UNa ubijena, a šestoro pripadnika međunarodne policije ranjeno je u oružanom incidentu između američkih i jordanskih policajaca UNa na Kosovu, do kojeg je, prema nepotvrđenim informacijama, došlo zbog različitih stajališta o Iraku, objavili su lokalni izbori u subotu. L

Prema podacima zamjenika direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milana Ivanovića, u pucnjavi do koje je u subotu došlo između pripadnika međunarodne policije UN-a u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, jedna američka policajka UN-a ubijena je vatrenim oružjem, četiri ih je teže ranjeno, a lakše su ranjeni jedan američki muški pripadnik i jedna austrijska pripadnica policije UN-a.

Točne okolnosti incidenta u kojem je, prema neslužbenim navodima, diskusija o Iraku prerasla u krvavi sukob, još nisu poznate. Prema izvorima policije UN-a, četiri su jordanska pripadnika policije UN uhićena nakon incidenta.

Prema nepotvrđenim informacijama, broj ranjenih policajaca UN-a veći je od šest, govori se i o 14 ranjenih i većem broju ubijenih, rekao je predstavnik bolnice Ivanovi.

UN su odbili potvrditi smrt bilo kojeg svog pripadnika. Glasnogovornik policije UN-a Neeraj Singh rekao je samo da je "u subotu poslijepodne u zatvoru u Mitrovici došlo do pucnjave u koju su bili umiješani pripadnici međunarodne policije".

"Nekoliko je međunarodnih policajaca ranjeno u tom incidentu. Nisu isključeni ni smrtni slučaji", dodao je Singh.

Upitan za razlog incidenta, Singh je rekao: "To će utvrditi istraga koja je otvorena, a stanje sad stabilno i pod kontrolom."

Na Kosovu se nalazi više od 3.000 međunarodnih policajaca.

(Hina)xtm ysd

Pročitajte više