Incident kod Trebinja: Pljunuli pred dubrovačkim gradonačelnikom jer se ne želi ispričati

Ilustracija: Index (Fah)

PRIGODOM otvaranja novoizgrađenog graničnog prijelaza Ivanica između Hrvatske i BiH dogodio se incident. Naime, dubrovački gradonačelnik Mato Franković doživio je vrijeđanja od strane dijela novinara iz BiH, a navodno je jedna od njih i pljunula u pravcu dubrovačkog gradonačelnika.

"Osobno to nisam vidio jer sam taman odlazio, no tako su mi rekli oni koji su bili sa mnom. No bilo je i vrijeđanja tijekom postavljanja novinarskih pitanja", rekao je gradonačelnik Franković za Index. Naime, Franković je prilikom otvaranja graničnog prijelaza rekao da Dubrovnik neće uspostaviti suradnju s Trebinjem sve dok ne dobiju ispriku za ono što se događalo tijekom ratnih događaja.

"Kada ta isprika uslijedi kao što je uslijedilo iz Crne Gore, Dubrovnik je spreman surađivati s Trebinjem", pojasnio je Franković.  Naime, gradonačelnik Dubrovnika odbio je bilo kakvu mogućnost da se Dubrovnik ispriča Trebinju navodeći da ne vidi nikakvog razloga za to.

Novinari Frankoviću: Zar se Dubrovčani ne bi trebali ispričati Trebinju?

"Prije toga potrebno se ispričati građanima grada Dubrovnika, majkama koje su izgubili sinove, obiteljima koje su izgubile djecu i djeci koja su ostali bez roditelja", rekao je Franković. Novinari su ga potom pitali zar se ne bi Dubrovčani trebali ispričati Trebinju.

"Zašto bismo se mi iz Dubrovnika trebali ispričavati Trebinju? Je li zbog toga što smo branili svoje kuće, domove, je li zato?", uzvratio je iznervirano protupitanjem Franković dodajući da su Dubrovčani branili svoje domove.

Franković je na kraju rekao i da se ne želi fotografirati sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja Mirkom Ćurićem. Okrenuo je glavu i otišao od novinara. U nastavku možete poslušati kako je bilo gradonačelniku Frankoviću odgovarati na pitanja.

 

Pročitajte više