Index doznaje: Polančec zaradio kaznenu prijavu zbog postavljanja reflektora u rodnom selu

POLICIJSKA uprava koprivničko-križevačka i Uskok dovršili su kriminalističko ispitivanje zbog zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službenih isprava i protuzakonitog posredovanja oko postupka gradnje rasvjete na nogometnom igralištu NK Osvit u Đelekovcu te podigli kaznene prijave protiv tri osumnjičenika.

Policija u svom priopćenju ne navodi imena, ali Index od pouzdanih izvora iz Ravnateljstva policije neslužbeno doznaje da je jedan od osumnjičenika i Damir Polančec!

Nobilo potvrdio: Policija je Polančeca prošli tjedan ispitala zbog rasvjete u Đelekovcu!

Polančecov odvjetnik Anto Nobilo potvrdio nam je da je bivši potpredsjednik Vlade prijavljen zbog kaznenog djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. "Polančec još nema saznanja što piše u toj prijavi, ali gledajući zakonski, on o tome niti ne mora imati saznanja", rekao je Anto Nobilo te dodao kako je zbog teme rasvjete u Đelekovcu Polančeca policija ispitala prošli tjedan. Odvjetnik je za prijavu čuo od novinara te, dok je ne vidi, ne želi komentirati tu novu optužbu protiv Damira Polančeca.

Polančec svom kumu "nabavio" sredstva za postavljanje rasvjete

Policija sumnjiči Polančeca da je poticao odgovorne osobe jednog građevinskog poduzeća iz Zagreba da lažno prikažu u svojim poslovnim knjigama da je firma PNP Commerce iz Koprivnice izvršila radove za njihovo poduzeće. Na temelju tog lažnog dokumenta PNP Commerce je od zagrebačkog poduzeća dobio 354.205,04 kune. Ta je koprivnička firma zatim doista izvršila radove na gradnji rasvjete nogometnog igrališta.

Polančec je svoje kazneno djelo pokušavao prikriti tako što je vlasnike koprivničke firme nagovorio da NK Osvitu ispostave dvije fakture o izvršenim radovima u iznosima od 230.279,68 i 118.251,86 kuna. Potom je sam donirao nogometnom klubu iznos od 385.000 kuna. Polančecov utjecaj u PNP Commerceu dobro je poznat. Radi se, naime, o firmi njegova kuma Nevija Prloga, koji je nedavno i sam završio u Remetincu pod sumnjom da je od Podravke dobivao poslove na namještenim natječajima!

"Poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela poticanja na Zlouporabu položaja i ovlasti iz članka 337. i Protuzakonito posredovanje iz članka 343. od strane jednog osumnjičenika te kaznenih djela Zlouporabe položaja i ovlasti i Krivotvorenja službenih isprava iz članka 312. Kaznenog zakona od strane preostale dvojice osumnjičenika, slijedi kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu redovnim putem", zaključuje se u policijskom priopćenju pa se pretpostavlja da kaznena prijava ide i protiv Polančecovog kuma Prloga.

Želio je noću igrati nogomet

Posebno je zanimljivo kako su, nakon što su reflektori postavljeni, mediji izvijestili da je Polančec veći dio radova financirao iz svog džepa! Navodilo se tada kako je Polančec osigurao sto od potrebnih 350 tisuća, a sve zbog velike strasti prema nogometu. Polančec je, naime, redovito igrao centarfora u veteranskoj momčadi NK Osvita, ali mučilo ga je što je često kasnio na utakmice zbog svojih obveza u Vladi. Zbog toga je odlučio na igralište postaviti reflektore kako bi mogao igrati i noću.

I sam je Polančec već odavno potvrdio da se provodi istraga oko postavljanja rasvjete na stadion u Đelekovcu. Rekao je to na dramatičnoj konferenciji za novinare na kojoj je objavio da odlazi iz Vlade. "Ovo je lov na mene", zavapio je tada Polančec i zatražio da se objave sve prijave protiv njega, ali i izvješće županijske državne odvjetnice o tim prijavama.

Pročitajte više