Index doznaje: Sutliću do mirovine ravnateljska plaća na HRT-u!

SADA već bivši ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić, ne bi trebao previše žaliti za svojom foteljom jer, kako saznaje Index.hr, u financijskom se smislu za njega ništa previše neće promijeniti. Osim što će sada imati puno manje radnih obaveza, ali i više vremena za svoju jahtu.

> Sutlić smijenjen, Hlo spasila bolest, Josip Popovac imenovan za v.d. glavnog ravnatelja HRT-a

> Index smijenio Sutlića: Afera "četnička kurvetina" presudila ravnatelju HRT-a

> Predsjednik HND-a Zdenko Duka: I Hloverka mora biti smijenjena!

Imao 22 tisuće pa je smanjio na 16 tisuća kuna

Naime, Sutliću već traže novi posao unutar ove televizijske kuće, a njegovo radno mjesto trebalo bi odgovarati njegovim kvalifikacijama i sposobnostima. No, bitna je stavka da će s, vjerojatno manjim obimom posla, Sutlić dobivati istu plaću kao što je imao u vrijeme dok je bio glavni ravnatelj.

Kako stoji u kolektivnom ugovoru, zaposlenicima na HRT-u kojima nedostaje do pet godina mirovine, odnosno do ispunjena uvjeta za mirovinu, ne mogu biti smanjena primanja odnosno plaće do odlaska s HRT-a.

Prema neslužbenim podacima Sutlić je do prije nekoliko mjeseci primao plaću od 22 tisuće kuna, koju je smanjio nakon naputka iz Vlade o štednji za 6 tisuća kuna. Sutlić će do mirovine primati taj isti iznos bez obzira na koje radno mjesto bude raspoređen jer mu je do ispunjenja uvjeta za mirovinu preostalo još nekoliko godina.

O otkazu nema govora

Isto tako saznajemo s Prisavlja kako ni u jednom trenutku se nije raspravljano o tome da bi Sutlić mogao dobiti otkaz s HRT-a i tako nešto neće biti ni pokretano.

Recimo i to kako je danas odgođena smjena ravnatelja Glazbene proizvodnje Josipa Guberine do 1. siječnja iako je i on sam ponudio mandat na raspolaganje jer je to datum kada odlazi u mirovinu pa mu je omogućeno da otiđe s Prisavlja kao ravnatelj.  

Pročitajte više