Indijski ministar u Afganistanu i Pakistanu

Indijski ministar vanjskih poslova Natwar Singh stigao je u utorak u Kabul u višesatni posjet Afganistanu nakon kojeg odlazi u posjet Pakistanu. L

Šef indijske diplomacije se sredinom dana treba sresti s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem i afganistanskim kolegom Abdullahom Abdullahom, rekao je jedan glasnogovornik afganistanskog ministarstva vanjskih poslova, prenosi AFP.

Natwar Singh će krajem dana otputovati u Islamabad gdje se u srijedu treba sastati s pakistanskim dužnosnicima na nizu razgovora posvećenih mirovnom procesu započetom početkom 2004. između dvije zemlje.

Posjet Pakistanu je prvi posjet jednog šefa indijska diplomacije u posljednjih petnaest godina.

Ministar se treba sastati s pakistanskim predsjednikom Pervezom Musharrafom, njegovim premijerom Shaukatom Azizom i svojim pakistanskim kolegom Khurshidom Kasurijem.

Zatopljenje odnosa između dvije deklarirane nuklearne sile južne Azije, koje su u proljeće bile 2002. na rubu četvrtog oružanog sukoba od njihove neovisnosti 1947., zapinje uglavnom na himalajskoj pokrajini Kašmiru, podijeljenoj između te dvije zemlje.

(Hina) xtm ysb

Pročitajte više