"KLERIKULARNA REFORMA" Za ispisivanje s informatike ne treba ni potpis, ali vjeronauk je druga priča

Foto: GoogleStreetView, Facebook

RODITELJI učenika u zagrebačkoj Osnovnoj školi Ivana Meštrovića dobili su pisani poziv za odabir izborne nastave u novoj školskoj godini. Radi se, konkretno, o roditeljima učenika sedmog razreda. 
 
Jedan od roditelja čije je dijete učenik te škole u kvartu Gajevo-Jarun, na svojem je Facebook profilu komentirao poziv koji je primio riječima: "Evo konkretno kako izgleda klerikuralna reforma u praksi osnovne škole. Informatika i njemački? Ma ne treba to djeci; ispis je brz - ne treba ni potpis. Vjeronauk? E, to je već druga priča..."
 
 
Za ispis s vjeronauka posebna izjava oba roditelja
 
Za ispis s vjeronauka potrebna je posebna izjava oba roditelja, dok je za izbornu nastavu informatike i njemačkog dovoljno samo ostaviti nezaokruženo slovo ispred predmeta. Čime su sati informatike i njemačkog postali manje bitni od vjeronauka, teško je procijeniti. 
 
Ostaje pitanje - što ako učenik ili učenica ne želi na vjeronauk, a ima podršku samo jednog roditelja? Ili ako živi s jednim roditeljem? 
 
"Je****, znaju oni da djeci s ovakvim sustavom obrazovanja i stanjem na tržištu rada jedino bog može pomoći", "Da nije tragično, bilo bi smiješno", "Ako slučajno roditelji ne daju dijete na vjeronauk nad njima se vrši totalni mobing da promijene odluku, a za nešto što će im zaista trebati, ovako... Ufff..", " Gle, moraju oba roditelja potpisati za vjeronauk jer morate jamčiti da ste upoznali dijete s mogućnošću da će pasti s ove ravne ploče koju zovemo zemljom ako odšeta predaleko...u protivnom je to zanemarivanje", "Vjeronauk velikim slovom - nek se nađe", samo su neki od komentara na društvenoj mreži. 
 

Pročitajte više