Ingra: Prihodi od prodaje porasli na 91 milijun kuna

Foto: Ingra

PRIHODI od prodaje Ingra Grupe iznose 91 milijun kuna u 2015. godini, što je značajan rast u odnosu na isto razdoblje 2014. kada su iznosili 63 milijuna kuna.

Najveći dio prihoda od prodaje odnosi se na prodaju stanova i poslovnih prostora na projektu Dvori Lapad, navodi se u devetomjesečnom izvješću Ingre.

Ukupni prihodi porasli su s 90 milijuna kuna na 323 milijuna kuna, konačan neto rezultat razdoblja iznosi 56 milijuna kuna.

Neto dug na dan 30.09.2015. iznosi 605 milijuna kuna i smanjen je za 183 milijuna kuna u odnosu na 31.12.2014. kada je iznosio 788 milijuna kuna.

Porast ukupnih prihoda kao i neto dobiti rezultat je isteka opcije prijevremenog otkupa Arene Zagreb od strane zakupoprimca - Zagrebačkog holdinga, pojašnjava se u izvješću.

U toku natječaji u Alžiru i Iraku

Radovi na hidromehaničkoj opremi alžirske brane Tagharist dosegli su vrijednost od 82% ukupno ugovorenog iznosa. Za projekt hidromehaničke opreme na brani L'Ouldjet Mellegue u Alžiru vrijedan 24 milijuna kuna koji je ugovoren u zadnjem kvartalu 2014. uspješno su ishođene garancije i u tijeku je izrada hidromehaničke opreme.

Na novom projektu koji je ugovoren u lipnju 2015. na brani Seklafa u toku je izrada projektne dokumentacije temeljem koje ce početi izrada hidromehaničke opreme.

Iz Ingre navode da aktivno sudjeluju na nekoliko novih natječaja, koji su vezani za obnovu hidrocentrala te isporuku i montažu telekomunikacijske opreme na tržištima Alžira i

Iraka.

Radovi na autocesti Zagreb-Sisak, dionica Jakuševac-Velika Gorica jug privedeni su kraju
te su dosegli 98% od ukupno ugovorenog iznosa, tehnicki pregled je završen pocetkom
studenog 2015. Radovi na sanaciji pokosa Laz na državnoj cesti D-29 okončani su tijekom
srpnja 2015.

Nakon sklapanja predstečajne nagodbe u prošloj godini, tijekom prvih devet mjeseci
2015. također su ostvareni značajni prihodi od prodaje stanova i poslovnih prostora na
projektu Dvori Lapad u Dubrovniku, navode iz Ingre.

Pročitajte više