Inicijativa Nova: Pomozimo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija

INICIJATIVA Nova je nevladina neprofitna organizacija čije se aktivnosti temelje na osiguravanju konkretne materijalne pomoći, (pomoći u izgradnji, adaptaciji i renoviranju neophodnog adekvatnog životnog prostora socijalno najugroženijim obiteljima, a također i prilagođavanje životnog prostora za osobe s invaliditetom), u svrhu normalizacije osnovnih životnih uvjeta dostojnih svakog čovjeka.

Ova aktivnost podržana je od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, te je organizaciji dodijeljeno rješenje o suglasnosti za pružanje humanitarne pomoći, koju je dodijelila i odobrila Vlada Republike Hrvatske.

Zbog teške ekonomske situacije u zemlji, te porastom broja i potreba najugroženijih na području RH, Inicijativa Nova pokrenula je projekt SRETAN DOM koji u naredne četiri godine obuhvaća pomoć za 266 najugroženijih obitelji te osoba s invaliditetom na području RH. U projekt su uključene obitelji preporučene od 26 centara za socijalnu skrb iz različitih županija RH, što daje sigurnost da je takvim obiteljima pomoć uisitnu najpotrebnija.

Ovim projektom organizacija ostvaruje osnovne uvjete života svake obitelji kojoj je pomoć potrebna

Ovim projektom  organizacija ostvaruje minimalne, odnosno osnovne uvjete življenja svake obitelji, što znači da svaka obitelj ima struju, vodu, hranu, sanitarni čvor, te adekvatan prostor za spavanje i boravak, a osobito djeca koja u svojim skromnim domovima nažalost nemaju ni minimalan prostor gdje bi u miru mogla obavljati svoje školske obveze. Osobama s invaliditetom osiguravaju lakši pristup prostoru u kojem žive, te samostalnije obavljanje higijenskih potreba. Ovim projektom ugroženim obiteljima prvenstveno podižu kvalitetu života koja će vratiti njihovo dostojanstvo, te ostvariti pravo na život dostojan svakog čovjeka.

Do sada je organizacija uspjela pomoći 8 obitelji: Horvat-Sv.Ivan Zelina, Mujkić-Nuštar, Ivanišević-Karlovac, Orozović-Pakrac, Petrić-Koprivnica, Lešković-Kutina, Sertić-Virovitica, Jakovljević-Vrbovec. "S obzirom da nas obitelji koje smo prije početka projekta posjetili, zbog hitnosti situacije svakodnevno zovu i mole za pomoć, primorani smo pronaći ostatak sredstava najkasnije do 15.06.2010. kako bi u naredne 4 godine svim obiteljima mogli osigurati barem minimalne životne uvjete", kazali su iz Inicijative Nove.

"Apeliramo u ime onih kojima Vaša pomoć treba, molimo Vas pomozite im jer svaki Vaš i najmanji dar iz srca, korak je bliže u izgradnji njihovog sretnog doma. Unatoč teškoj ekonomskoj situaciji danas, sigurni smo da naš narod ima veliko srce", kažu iz organizacije.

Građani unutar Hrvatske putem uplatnica ili on line mogu svoje donacije uplatiti na broj žiro računa : 2484008-1105127623, uz poziv na brojodobrenja: 6886688. Više o obiteljima i on line donacijama na www.pomozimo.com.

Pročitajte više