INSPEKTOR OBUSTAVIO RADOVE NA CESTi Kutjevo - petrov vrh

Inspektor zaštite prirode Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja Željko Vuković u petak je privremeno obustavio sanaciju županijske ceste Kutjevo Petrov Vrh u Parku prirode "Papuk" jer izvođač radova "Cesta" d.d. Požega nije ispunio uvjete zaštite prirode, čime je, kako je otkrila inspekcija, počinjena velika šteta na tom zaštićenom dijelu prirode.

Zabrana je izdana investitoru, županijskoj Upravi za ceste Požega, jer je izvođač "Cesta" d.d. Požega radove obavljao, a da nije posjedovao dokumente koji propisuju uvjete o zaštiti prirode, čime je, kako je otkriveno inspekcijskim nalazom, počinjena velika šteta.

Po riječima inspektora Vukovića, zabrana će trajati sve do ishodovanja uvjeta zaštite prirode. U međuvremenu, kazao je Vuković, izvođač "Cesta" d.d. Požega uklonio je otpad, utvrđen prošloga tjedna inspekcijskim nadzorom. Riječ je o 15-ak nesavjesno odloženih bačava s opasnim tvarima koje su istjecale u Park prirode "Papuk" kao i o velikoj količini asfaltnog otpada odloženog pokraj i u samom potoku Velika rika.

"Nažalost, šteta počinjena u prirodi ne popravlja se tako brzo kako se mogu ukloniti otpatci te slijedi podnošenje i kaznene i prekršajne prijave protiv investitora i izvođača radova", izjavio je inspektor Vuković.

Pročitajte više