Interventna je snimala prosvjednike, svi koji su blokirali promet bit će kažnjeni

Screenshot: Index

DANAS je zbog blokade prometa u Zagrebu na terenu uz prometnu bila i interventna policija.

>> VIDEO Prosvjed zbog cijena goriva izazvao kaos u više gradova, policija snimala prosvjednike

Podsjetimo, danas je od 15:30 do 16:30 održan još jedan prosvjed i blokada prometnica u cijeloj Hrvatskoj zbog visokih cijena goriva.

Promet u Zagrebu blokiran na desetak lokacija

Kako su nam iz rekli iz zagrebačke policije, na prostoru PU zagrebačke promet je bio blokiran na deset lokacija.

Policija je snimala vozače i ispisivala kazne, a potvrdili su nam i da će oni koji budu identificirani naknadno biti prekršajno prijavljeni. No na naše pitanje zašto je uz prometnu policiju na terenu bila i interventna policija u policiji nisu imali komentara.

"Policija je postupila prema svojim ovlastima te snimala vozače i lokacije kako bi se naknadno moglo utvrditi tko je sudjelovao u blokadi prometnica", rečeno nam je iz PU zagrebačke.

Za razliku od prve akcije prošlog tjedna kada je blokada većinom trajala desetak minuta, danas su automobili stali na cestama na čak sat vremena u Zagrebu, ali i u drugim gradovima - Splitu, Rijeci, Trogiru, Lovranu, Karlovcu, Samoboru, Požegi...

Kazna i do pet tisuća kuna

Prema svemu sudeći, današnji prosvjed bio je uspješniji od prošlotjednog. 

"U prošlom prosvjedu nekoliko ljudi je dobilo kaznu, policija je bila korektna i dali su nam deset minuta. Jedna kazna je data jer je gospodin izašao s neispravnim vozilom, a neki su duže ostajali pa je i to bilo korektno od strane policije, jer ako smo dogovorili deset minuta to ne znači sat vremena. Ovo sad je drugi prosvjed i rečeno je da oni mogu tolerirati deset do 20 minuta i onda će pisati za one koji su prvi u liniji i pisati kazne", rekao je za Index jedan od koordinatora prosvjeda Inicijative STOP Damir Kristijan Rogina uoči prosvjeda i dodao da će se vidjeti kako će sve izgledati u praksi.

Dodao je i kako zna da je kazna za zaustavljanje na prometnici 300 kuna te kako vjeruje da su kazne, ako se zaustavi i drugi trak i ne osigura prolaz drugima, od 1500 do 5000 kuna.

Pročitajte više