Intervju s Kadijevićem večeras na RTS-u

INTERVJU s medijski najeksponiranijim "bjeguncem" Veljkom Kadijevićem, jugoslavenskim ministrom obrane u vrijeme napada bivše JNA i paravojnih postrojba na Vukovar 1991., bit će emitiran večeras na srpskom RTS-u.

Kadijević, za kojim je Hrvatska raspisala međunarodnu tjeralicu na temelju optužbi za ratne zločine, već se nekoliko puta pojavio u medijima, ali novost je ovog puta to što je bivši jugoslavenski ministar ovaj put stao pred kamere.

Intervju će, kako je najavljeno, biti emitiran u ekskluzivnom izdanju emisije "Upitnik", snimljene u Moskvi, gradu u kojemu Kadijević, sada već i ptičice na grani pjevaju, živi već neko vrijeme.

Kadijević će u intervjuu, kako je također najavljeno, progovoriti o tome zašto vojska nije mogla spriječiti raspad zemlje, kao i o svojoj osobnoj odgovornosti. Govorit će i o ulozi drugih aktera tadašnjeg raspada države: Anti Markoviću, Stjepanu Mesiću, Slobodanu Miloševiću, Borisavu Joviću i generalima JNA.

Intervju s Kadijevićem uskoro je, prema nekim medijskim napisima, trebala objaviti i Hrvatska Radio Televizija. Iz HRT-a nam, međutim, kažu kako za sada takva informacija nije točna. Njihov novinar Josip Šarić je, kažu nam, u Moskvi, no nekim drugim povodom.

R.I.
Foto: AFP

Pročitajte više