FOTO Invazija glodavaca na splitski sud, miševi zagospodarili sudnicama

Foto: Čitatelj

SPLITSKI Općinski sud već godinama ima velike probleme u podstanarstvu u bivšoj vojarni na Dračevcu. Prostorije su potpuno neuvjetne, a kako se kompleks nalazi na kraju grada, životinje se najnormalnije šetaju preko parkinga, a često uđu i u samu zgradu. Prije par mjeseci stranke su na parkingu fotografirale lisicu s tri noge, a danas je u jednoj od sudnica snimljen i miš na sudskim spisima.

Ništa neuobičajeno za prilike na Dračevcu. Predsjednik suda Goran Čolak već se više puta požalio na loše uvjete rada, a posebno je apostrofirao problem glodavaca. Deratizacija se redovno obavlja, ali miševa i štakora nikako se ne mogu riješiti. Pregrizli su i optički kabel kraj ulaza, što je izazvalo zastoj u radu.

Kada će se splitski Općinski sud preseliti u nekakve primjerenije prostore, nije poznato. Ministarstvo pravosuđa diglo je ruke od Stande, bivše robne kuće u središtu grada koja je trebala biti adaptirana i prilagođena novoj namjeni. Nikada se nije dogodilo jer se zaključilo kako takve opsežne radove građevina ne bi podnijela.

Rješenje se zasad ne nazire, kuju se tek magloviti planovi o eventualnoj izgradnji objekta na Trgu hrvatske zajednice, svega koji metar dalje od napuštene Stande.
 

Pročitajte više