Ipak se radi: Jadroplov pristao financirati gradnju broda, u Brodosplitu odahnuli

NADZORNI ODBOR Jadroplova sinoć se opet sastao i donio odluku da će ipak financirati gradnju bulk carriera koji bi se trebao graditi u Brodosplitu. Detalji nisu poznati, šef Nadzornog odbora Jadroplova Kruno Peronja tek nam je kratko izjavio: "Sve je u redu. Brod se gradi. Za više detalja zovite predsjednika Uprave Branimira Kovačića."

Nezavidan položaj

Kovačića u uredu nema, a tajnica nema priopćenje kao što ga je imala prije dva dana, kad je Nadzorni odbor Jadroplova donio odluku da će brod platiti tek po završetku, čime su Upravu Brodosplita doveli u nezavidan položaj. Kako novih poslova nema, splitski škver nije u stanju sam financirati gradnju bulk carriera koji je pogođen za 35 milijuna dolara, premda su zadnji takvi brodovi za Jadroplov građeni za 52 milijuna dolara.

Brodosplit ne može preživjeti s jednim ugovorenim brodom

"Ta njihova odluka da će platiti brod tek kad ga napravimo nema veze s poslovnom praksom. Nikad se tako nije radilo. Očito su nekakve političke igre bile u pitanju. Sad je sve u redu s tim brodom, dobili smo dah koji će nam produžiti život, no bitno je što prije sklopiti nove ugovore, jer s ovim jednim brodom Brodosplit ne može opstati", izjavio je za Index predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Pročitajte više