iPhone se u Njemačkoj sudskom odlukom prodaje bez ugovora

KUPNJOM iPhonea kupac nije bio slobodan odabrati koju mrežu želi koristiti, ako je svoj telefon otključao, gubio je garanciju, ali od sada će u T-mobileu, odjelu Deutsche Telekoma, korisnicima pružiti mogućnost kupnje uređaja bez potpisivanja 24-mjesečnog ugovora.

Ova odluka donesena je sudskim putem nakon što je telekomunikacijska kompanija Vodafone izborila sudsku mjeru protiv T-mobilea. T-mobile će tako od danas imati u prodavaonicama u ponudi iPhone bez obveze potpisivanja ugovora za isključivo korištenje u njegovoj mreži po cijeni od 999 eura.

Napokon će kupci koji su svoj uređaj kupili u Njemačkoj moći koristiti uređaj i na drugim mrežama, ali ipak neće moći koristiti sve multimedijalne mogućnosti. Dosada je kupnja iPhonea bila moguća samo uz potpisivanje ugovora na 24 mjeseca, a cijena uređaja je iznosila 399 eura uz minimalnu mjesečnu pretplatu od 49 eura.

U Francuskoj je također spriječena "monopolistička" prodaja iPhonea koji se mogao koristiti samo u mreži Orange, podružnici France Telekoma. Još uvijek nije poznat točan datum dolaska tog popularnog "gadgeta" u Hrvatsku, ali ćemo svakako pravovremeno saznati sve informacije.


V.M.

Pročitajte više