Irak: Islamisti oteli japanskog državljana

ISLAMISTIČKA militantna skupina priopćila je kako je nakon napada iz zasjede u blizini američke baze u Iraku otela teško ozlijeđenog japanskog državljana, no japanska je vlada u utorak izvijestila kako taj incident neće utjecati na razmještaj vojnika te zemlje u Iraku.

Skupina koja djeluje pod nazivom Vojska Ansar al-Sunna na internetskim je stranicama objavila fotografiju iz putovnice japanskog državljana na kojoj se vidi i njegovo ime. Japansko ministarstvo vanjskih poslova izvijestilo je kako je britanska zaštitarska agencija za koju je 44-godišnji Akihito Saito radio kao konzultant objavila informaciju o njegovu nestanku nakon vijesti o napadu na konvoj u zapadnom Iraku.

Australci nemaju nikakvih novih informacija o otetom australskom državljanu ni 72 sata nakon isteka ultimatuma koji su postavili njegovi otmičari.

"Nemamo nikakvih informacija. Nekad su takvi ultimatumi fleksibilni, a nekad nisu", rekao je za jednu australsku radio postaju australski ministar vanjskih poslova Alexander Downer, prenosi Reuters.

63-godišnji Douglas Wood otet je 1. svibnja kad su njegovi otmičari jednoj tv-postaji poslali video kasetu u kojoj se vidi kako talac moli za život.

Pročitajte više