Irak: U tri napada 95 mrtvih

NAJMANJE je 95 ljudi ubijeno i gotovo isto toliko ranjeno u srijedu u trima odvojenim napadima u Iraku, objavile su agencije.

U eksploziji automobila-bombe ispred policijske postaje u Bakubi poginula je najmanje 51 osoba, a 70 ih je ranjeno. Bomba je eksplodirala u srijedu ujutro kada su se pred policijskom postajom okupljali novi regruti. Bakuba je grad, 60 kilometara sjeverno od Bagdada, u kojem živi sunitsko i šijitsko stanovništvo a tijekom protekle godine dana često je bio poprište napada i incidenata.

U žestokom oružanom sukobu američkih i ukrajinskih vojnika te iračkih policajaca s jedne i iračkih pobunjenika s druge strane, u srijedu u južnom gradu Suwayrahu, ubijeno je 35 gerilaca i sedmorica pripadnika nove iračke policije, objavile su savezničke snage. Još je 10 gerilaca ranjeno, 40 ih je uhićeno, a američke i ukrajinske snage nisu imale žrtava.

U minobacačkom napadu na stambenu četvrt u srijedu u Bagdadu ubijeno je dvoje, a ranjeno sedmero ljudi, objavljeno je iz bolničkih izvora.

Pročitajte više