Irak: Ubijen američki civil i dva Iračana

JEDAN je američki civil, pripadnik "vjerske skupine" ubijen je a trojica su ranjeni kada je njihov taksi upao u zasjedu između Baylona i Bagdada, dok su dva Iračana ubijena i tri ranjena u antiameričkom napadu u glavnom iračkom gradu, objavila je nedjelju američka vojska.

Ophodnja američkih padobranaca je otkrila u bolnici Mahmoudiyah, dvadesetak kilometara južno od Bagdada, tijelo ubijenog civila i tri ranjena Amerikanca, dodala je vojska.

"U bolnici su snage koalicije pronašle tri američka civila ranjena i jednog koji je ubijen", dodaje se u priopćenju američke vojske.

Ranjenici su vojnicima rekli da su došli u Irak kao "pripadnici vjerske skupine" i da je na njih otvorena vatra dok su taksijem išli od Babylona do Bagdada.

Iračani su ubijeni kada je na njihov minibus greškom ispaljena raketa namijenjena američkom konvoju.

"U nedjelju ujutro napadači su napali američki konvoj i greškom je pogođen minibus u šijitskoj četvrti Al Shaaula (sjeverozapadni dio Bagdada)", kazao je izvor u bagdadskoj bolnici Mohammad Baqer al Hakim gdje su primljeni ranjenici. "Imamo dva mrtva i tri ranjena", dodao je isti izvor.

(Hina) xbis

Pročitajte više