Iran: Europi vrijeme nije neograničeno

IRANSKI ajatolah u petak je izjavio da "Europi vrijeme nije neograničeno", a glavni iranski pregovarač izrazio je optimizam u vezi s pregovorima s Velikom Britanijom, Francuskom i Njemačkom o nuklearnom programu

"Europljani bi morali znati da vrijeme nije neograničeno i da više nećemo prihvatiti gubljenje vremena", rekao je vjernicima za molitvom ajatolah Ahmad Jannati, čelnik Vijeća čuvara, tijela nalik senatu.

"Uvjereni smo da djelotvorne mjere svih četiriju strana mogu u ožujku donijeti pozitivne rezultate", rekao je Hassan Rohani nakon razgovora s njemačkim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom.

"Europska ideja da se obustava (obogaćivanja urana) može produljivati sve dok Iran na kraju ne odustane i pristane na potpun prestanak obogaćivanja, neplodna je i neće se ostvariti. To bi značilo da prelazimo svoju crvenu liniju", rekao je ultrakonzervativni ajatolah Jannati.

Iran je spreman obustaviti obogaćivanje urana do sredine ožujka ili najkasnije do lipnja, ali EU traži dugoročnu obustavu.

Pročitajte više