Irci traže 100 radnika iz Hrvatske: "Plaća je puno bolja, a troškovi prihvatljiviji"

Foto: Callan Bacon

POČETKOM listopada predstavnici irske tvrtke Callan Bacon došli su u Osijek u potrazi za kvalificiranom radnom snagom. Bilo je to jedno od rijetkih iskustava u kojemu su poslodavci izravno posegnuli put Hrvatske po radnike.

Iz ove tvrtke, smještene nedaleko od Kilkennyja, nisu bez razloga došli upravo u Osijek. Naime, Hrvati su se već u ovoj tvrtki pokazali kao kvalitetni radnici, a među njima su se upravo isticali Osječani. Štoviše, u tom hrvatskom kontingentu Osječani su najviše hijerarhijski napredovali. Stoga je upravo u Osijeku bio organiziran prvi krug tog zapošljavanja. Od 22. studenoga iz ove tvrtke je ponovno oglašena potreba za radnom snagom, a kao dokaz da su tvrtka koja ozbiljno misli, ustupili su Glasu Slavonije iskustva hrvatskih radnika koji su zaposleni ondje.

Tako Marinko kaže kako u Callan Baconu radi samo nekoliko tjedana, ali se prilagodio vrlo dobro. "U odnosu na Hrvatsku, ovdje je sve mnogo organiziranije. Plaća je također bolja i postoji mnogo mogućnosti za one koji su spremni naporno raditi", kaže Marinko.

Filip ističe kako su troškovi života u Irskoj prihvatljivi, a ima mogućnost i za štednju.

Traže stotinu radnika

"Potpuno uživam u Irskoj i Callan Baconu. Životni standard ovdje je mnogo bolji i uzbuđen sam od broja mogućnosti koje Irska ima za ponuditi. Društveni život je dobar, hrana je fantastična i obližnji grad, Kilkenny, lijepo je mjesto", kaže Leon.

Ovaj put u potrazi za stimulativnim zapošljavanjem nije samo tvrtka Callan Bacon, nego cijela grupacija u kojoj posluju - M&M Walshe Group. Obiteljska je to tvrtka koja se bavi isporukom svinjetine, slanine i kuhanih jela na globalnoj razini.

Preliminarne razgovore obavit će lokalni zastupnici u Osijeku i Zagrebu, a nakon toga prije samog potpisivanja ugovora dolaze osobe iz grupacije.

U studenome i prosincu prikupljat će se životopisi kandidata, a za operativni rad u proizvodnji ponuđeno je sto radnih mjesta. Zainteresirani životopise mogu poslati na elektronsku adresu cro.jobs@bizconnect7.com. I ovaj put poslodavci navode dva ključna elementa - dobro poznavanje engleskog jezika i radno iskustvo u proizvodnji - ne nužno u mesnoj industriji.

Pročitajte više