Ironični Mesić: Na Mirogoju je čitav sektor sahranjenih za koje sam ja organizirao da ih se ubije

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić je danas izjavio da će se žaliti na presudu po kojoj odvjetniku Ivanu Jurašinoviću mora isplatiti 70 tisuća kuna zbog nanošenja duševnih boli.

"Moram reći da sudac (Nikola) Raguž mene nije preslušao. Presuda je donesena a da ja jednu riječ nisam rekao. To je malo čudno, a malo je čudno da netko misli da ja nekoga vrijeđam. Ja tog gospodina, odvjetnika iz Francuske, niti sam imao namjere vrijeđati, niti sam ga ikad vidio. Po kojoj logici bih ja išao njega vrijeđati? Zašto, iz čistog mira?" rekao je Mesić danas novinarima.

Predsjednik je objasnio kako je riječ o slučaju u kojemu hrvatsko sudstvo želi procesuirati Marina Tomulića kojeg se optužuje za enormnu pljačku PIK-a Vrbovec, ali ne može doći do njega.

"I sada se javlja izvjesni advokat koji kaže da se Tomulić ne javlja zbog toga jer se boji da će predsjednik Republike organizirati njegovo ubojstvo", rekao je Mesić komentirajući kako je, naravno, "logično da on organizira atentat".

"Vi znate, tu na Mirogoju ima poseban jedan sektor gdje su sahranjeni svi ovi koje sam ja organizirao da ih se ubije. I onda je sasvim logično da ja organiziram ubojstvo", rekao je Mesić.

Najavio je pritom da će ubuduće kad posumnja u nečije zdravlje, pa i mentalno, a kako novinari ne bi dolazili u zabludu, reći da ga treba poslati urologu.

J.B.
Foto: K.H.

Pročitajte više