Isključeni alkar: Mesiću se u Sinju pripremao "vruć doček"

POLITIČKA strka oko Sinjske Alke ni ove se godine ne stišava. Tri alkara koja su željeli izbjeći politizaciju Alke i dalje imaju zabranu nastupa iako su među najuspješnijim alkarima svih vremena. Navodno se i ove godine pripremao "vruć" doček predsjedniku RH Stjepanu Mesiću.

Tjednik Nacional razgovarao je s Stipom Brekom, koji je više puta pobjeđivao na Alki, no niti ove godine neće nastupiti, kao ni bivši slavodobitnici Ognjen Prost i Ivica Perić.

"Oko dolaska predsjednika Mesića vodile su se zakulisne igre. On je postavio dva uvjeta - doći će na Alku nakon javne isprike odgovornih ljudi u VAD-u (Viteško alkarsko društvo) za ono što se dogodilo 2001., te ako u Alku vrate nas trojicu isključenih alkara, koji se nismo slagali s takvom politizacijom Alke. Predsjednik VAD-a Mate Jukić se ne želi ispričati Mesiću. Ako hoće doći, neka dođe, rekao je. Ivan Zorica je izjavio da će, ako Mesić vrati 12 generala, oni vratiti nas trojicu."

"Točno je da se Mesiću u Sinju pripremao vruć doček. Iako je Jukić pokušao spriječiti da te informacije dođu do predsjednika Mesića, skupina unutar Viteškog alkarskog društva javno je negodovala i obećavala da će organizirati velike prosvjede." - izjavio je isključeni alkar Breko i dodao: "Harambaša Boško Ramljak je na Upravnom odboru otvoreno zaprijetio ostavkom ako se Mesić pojavi u Sinju. Ramljaka je zbog takvog mišljenja napao Zorica i okrivio ga za događaje 2001."

"I unutar VAD-a i unutar alkarske čete vlada strahovlada Zorice, Ramljaka i njihovih odanih ljudi. Iako su probe otvorene za javnost, Zorica je protestirao protiv moje prisutnosti. Prilikom posjeta Međugorju harambaša Ramljak je zagrmio da među alkarima ima izdajnika. A velikom izložbom u alkarske opreme u Zagrebu želi se ostaviti dojam da je sve u redu." - zaključio je Breko.

Pročitajte više