17-godišnja Samra htjela je pobjeći od islamista? Austrijski mediji javljaju da je ubijena

Foto: Interpol

AUSTRIJSKI mediji OE24 i Kronen Zeitung objavili su danas kako je 17-godišnja Samra koja je prošle godine s 15-godišnjom prijateljicom pobjegla u Siriju, pretučena na smrt dok je pokušava pobjeći. Agencija APA javlja kako vijest nije potvrđena niti od strane interpola niti od strane Ministarstva vanjskih poslova. Glasnogovornici Ministarstva vanjskih poslova kao i Unutarnjih poslova nisu imali komentara.

Austrijski mediji koji su objavili vijest, tvrde da su Samra i Sabina živjele kod jedne Tunižanke koja se također prošle godine pridružila ISIS-u.

APA podsjeća kako je i prošle godine bilo objavljeno da je jedna od djevojaka ubijena.

Podsjetimo, u travnju prošle godine iz svojih su domova u Beču nestale 16-godišnja Samra Kesinović i 15-godišnja Sabina Selimović. Interpol je za njima raspisao žute potjernice, a njihov nestanak povezuje se s odlaskom u rat u Siriju.


Djevojke su iz obitelji koje su kao izbjeglice iz BiH pobjegle u Austriju, a one su tamo i rođene. Njihovi roditelji prve su informacije o tome gdje bi djevojke mogle otići dobili preko Facebooka. Na njihovim je profilima objavljeno kako su one otišle u "sveti rat". U novijim objavama na Facebooku objavljene su fotografije na kojima su djevojke okružene osobama koje nose oružje. "Smrt je naš cilj", stoji u jednoj objavi.


Oko pola godine kasnije, stigla je vijest kako su djevojke navodno kontaktirale svoje obitelji i kazale im da se žele vratiti kući. "Dosta nam je života u Islamskoj državi i džihadista", bila je poruka dviju djevojaka koju je prenio britanski Telegraph.

Vlasti su radikalizaciju djevojaka optužile islamskog propovjednika Mirsad O. iz BiH koji također živi u Beču, ali on odbacuje optužbe.

Mirsad poznat prema islamističkom nadimku "Ebu Tejma" je uhićen u studenom pod optužbom da je sudjelovao u financiranju terorističkih mreža.

Pročitajte više