Ispovijest žrtve: Djevojka me polijevala kipućom vodom i udarala čekićem

U RAZDOBLJU od 2012. do 2017. godine u Velikoj Britaniji se duplo povećao broj muškaraca koji trpe nasilje. 22-godišnji Alex Skeel jedan je od njih. On je za BBC odlučio javno progovoriti o nasilju koje se događalo iza zatvorenih vrata. Otkrio je što je sve proživljavao te zašto nije otišao od djevojke koja ga je zlostavljala.

Kazao je da ga je udarala četkom, pri čemu mu je odlomila komad zuba. Budući da mu nije dozvolila da potraži pomoć, sam je iščupao zub. Navodi i kako ga je prisilila da se predozira tabletama za spavanje tijekom izleta.

Skeel, koji je inače nogometni trener, upoznao je Jordan, svoju prvu djevojku, 2012. kada mu je bilo 16 godina. I njoj je bilo 16.

Romantična veza je ubrzo prerasla u konstantne svađe.

Alex navodi kako nije trebalo dugo da ispliva njezina mračna strana. "Često mi je govorila stvari poput: Ja ne volim sivu boju, ne bi trebao nositi sivo; Ne sviđa mi se tvoja frizura, ne bi trebao imati takvu frizuru... ", izjavio je u BBC-jevom dokumentarcu.

Jordan mu je, priča dalje, razrezala SIM karticu te uništila 18. rođendan na kojemu se posvađala s ''prelijepom'' kćeri obiteljskog prijatelja.

Prijatelji su ga tada upozorili da ona nije dobra.

Zabranila mu kontakt s obitelji i prijateljima, slala im poruke u njegovo ime

Par je prekinuo, no tada je Jordan saznala da je trudna te je rodila sina u svibnju 2014. Unatoč činjenici da godinu dana nisu bili u kontaktu, Alex je, ohrabren od strane obitelji, otišao upoznati dijete.

U siječnju 2015. par je ponovno završio zajedno.

Nakon što su se zajedno preselili u Surrey, Jordan je opet počela pokazivati svoje pravo lice.

Alexu je zabranila kontakt s obitelji i prijateljima tako što mu je kontrolirala mobitel i profil na društvenim mrežama. U njegovo ime im je slala poruke u kojima navodi kako ih Alex mrzi te da ga nikad više ne zovu.

Psihičko zlostavljanje se samo pojačavalo. Rekla mu je da mu je umro djed kojeg je obožavao. Nakon dva sata koje je proveo jecajući, Jordan je priznala da je lagala.

Prilikom izleta u Winter Wonderland, Jordan ga je natjerala da popije cijelo pakiranje tableta za spavanje. Alex je naveo kako ne zna kada je i na koji način stigao kući.

Također, uzela mu je novčanik, nije mu dozvoljavala da radi te ga prisiljavala da ide s njom na predavanja na Sveučilištu Hertfordshire.

Devet mjeseci je spavao na podu u njihovoj sobi. Nije mu bilo dozvoljeno da jede bez Jordanina dopuštenja. "Moje tijelo se počelo gasiti", prisjeća se.

Čekićem ga udarala po glavi, dok je spavao polijevala ga kipućom vodom

Nakon četiri godine psihičkog zlostavljanja, počelo je i fizičko. Čekićem ga je udarala po glavi, nožem ubadala po rukama i nogama, u snu ga polijevala kipućom vodom.

Alex je izjavio kako se nadao da će se situacija popraviti nakon što im je u svibnju 2017. godine rođena kći Iris. 

Mjesec dana nakon toga, Jordan je na njega bacila čajnik pun kipuće vode. "Vrisnuo sam", navodi.

Te noći je trebao ostati u bolnici, no Jordan mu nije dozvolila da ode na operaciju koja mu je bila prijeko potrebna.

Nekoliko dana kasnije, opet ga je napala nožem. Pokazujući strašne ožiljke na ruci i zglobu, on objašnjava: "Ova je ruka tada prerezana. Bilo je oko dva sata ujutro i pokušao sam je zaustaviti da uđe u kupaonicu. Krenula je nožem prema glavi."

Susjedi su vidjeli Alexa kako krvav šepa te su pozvali policiju nakon što su čuli kako viče: "Oprosti, nije moja krivnja, pusti me na miru."

"Taj dan sam osjetio slobodu"

Prestravljen od toga što bi Jordan mogla učiniti, sebe je okrivio za ozljede. "Stalno sam govorio da sam ja kriv, da sam to bio ja", opisuje.

Odveli su ga u bolnicu.

Nakon što je pušten iz bolnice, posjetila ga je policija. Tada su vidjeli da je Alex zapravo pun modrica. Jedan od policajaca ga je nagovorio da razgovara s njima, daleko od Jordanine kontrole. Priznao im je što se dogodilo.

Policija ga je odvela na sigurno mjesto i kupila mu McDonald's, prvu normalnu hranu nakon mjeseci izgladnjivanja.

Tijekom pregleda liječnici su mu rekli da ne bi preživio dulje od 10 dana da ga nisu doveli. Također mu je dijagnosticiran i hidrocefalus, nakupljanje tekućine u lubanji zbog udarca čekićem u glavu.

Jordan Worth je ubrzo uhićena i osuđena na sedam godina zatvora.

"Taj dan sam osjetio slobodu", rekao je Alex koji ima potpuno skrbništvo nad djecom te je ponovno sa svojom obitelji i prijateljima.

"Ljudi me uvijek pitaju kako to da nisam otišao - to je tako komplicirano. Kako prolaze dani, sve bolje to shvaćam", zaključio je.

Pročitajte više