Ispred vrata istražitelja zrakoplovnih nesreća Dinka Vodanovića ostavljen metak

ISTRAŽITELJU zrakoplovnih nesreća Dinku Vodanoviću, koji se posljednjih dana često pojavljivao u medijima zbog pada Cessne na Velebitu, ispred ulaznih vrata ostavljen je metak.

Navodno ova prijetnja nije povezana s istragom o padu Cessne, nego zbog one o padu vojnog helikoptera Mi-8 u Vukovaru zbog koje je četvero zaposlenika Zrakoplovno-tehničkog zavoda u Velikoj Gorici zaradilo kaznene prijave, piše HRT. Dinko Vodanović je prijavio i kako je dobio prijeteću poruku na mobitel.

Helikopter se srušio zbog neovlaštene ugradnje spužve

Dvojica vojnika i civila prijavljeni su za teško djelo protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Povjerenstvo koje je utvrđivalo kako se helikopter srušio utvrdilo je da se to dogodilo zbog neovlaštene ugradnje spužve iznad upravljačke komande.

Vojni helikopter Mi-8 srušio se odmah po polijetanju u Vukovaru u srpnju 2007. godine, a u toj nesreći poginule su tri osobe dok ih je sedam ozlijeđeno. Ta nesreća izazvala je mnogo kontroverzi jer je sporna spužva ugrađena, navodno, zbog toga što su neki željeli "komfornije" putovanje njime, a u njemu se vozio i najviši državni vrh. Dinko Vodanović je zbog prijetnji završio na razgovoru s ministrom mora, prometa i infrastrukture Božidarom Kalmetom.

I.Kri.
Foto: Hrvatski radio Vukovar

Pročitajte više