Isprovocirani Bebić potjerao Stazića s govornice

LUKA BEBIĆ, predsjednik Sabora na raspravi o prijedlogu razrješenja novog ministra gospodarstva Đure Popijača s dužnosti člana Programskog vijeća HRT-a, oduzeo je riječ SDP-ovcu Nenadu Staziću. Naime, na raspravi Stazić se udaljio od teme i govorio je o HDZ-ovom odbijanju prijedloga da Popijača u Vijeću zamijeni Vera Robić Škarica Stazić, čije imenovanje oporba zagovara. HDZ se tome protivi jer tvrde da je Robić Škarica u sukobu interesa jer je tajnica Hrvatskog filmskog saveza.

"Ne poštujući, gazeći i svjesno kršeći zakone, HDZ-ovi članovi Odbora za medije zgazili su i parlamentarizam", kazao je Stazić. Također je rekao da je razrješenje Popijača dovelo do nove situacije te je nastavio govoriti o ponašanju HDZ-a u Odboru za medije i tada mu je predsjednik Sabora zaprijetio oduzimanjem riječi ne vrati li se na temu. "Držite se teme. Nemojte me izazivati da Vam oduzmem riječ", upozorio ga je Bebić.

"Nismo na sjednici Kluba HDZ-a, gdje vi dobacujete, a onda vam kažu da zašutite", odgovorio mu je Stazić i tada mu je Bebić oduzeo riječ. "Oduzimam Vam riječ i molim Vas da napustite govornicu. Uspjeli ste me isprovocirati", rekao je Bebić. Nakon toga SDP je zatražio desetominutnu pauzu.

Pročitajte više