Ispunjena posljednja želja: Britanka se udala 10 minuta prije majčine smrti

SA SAMRTNE postelje 49-godišnjoj Britanki Susan Hope se ispunila i posljednja želja, tek nekoliko minuta prije nego što je preminula vidjela je udaju svoje kćeri. Iako na vjenčanju nije bilo svadbene torte, vjenčanice ili crkvenih zvona, od karcinoma oboljela majka je u svojoj sobi gledala vjenčanje kćeri Gemme.

Premda je vjenčanje bilo zakazano za kolovoz, Gemma i njezin odabranik Darren Russell vodili su borbu s vremenom. Susan je vodila tešku borbu s karcinomom dojke i trostrukim tumorom na mozgu, a nakon dijagnosticiranih metastaza na plućima liječnici su joj dali još samo par dana života. Upravo zbog toga, mladenci su maksimalno ubrzali svadbenu svečanost kako bi i Susan posljednjim snagama mogla s kćeri podijeliti sreću.

"Otkad znam za sebe, majka i ja niti jedan dan nismo bile razdvojene. One mi je bila najbolja prijateljica i na vjenčanju mi je trebala biti kuma. Uvijek sam govorila da se neću vjenčati ako moja majka ne bude mogla prisustvovati tome događaju", rekla je za lokalne novine Gemma.

Vjenčanje u kući obitelji Hope je započelo u 13.45 sati, a Susan je preminula samo deset minuta kasnije. "Čim je ceremonija završila došla sam do njezina kreveta i zagrlila je. Suza se slila niz njezino lice prije nego je pustila posljednji hroptaj", prepričava potresne trenutke Susanina kći Gemma.

"Ovo je bila bajka s tužnim završetkom", rekao je Gemmin suprug Darren. Susan je pokopana jučer na lokalnom groblju u Gloucestershireu.

Pročitajte više